وي افزود: پس از تملک مغازههاي جبهه جنوبي اطراف محوطه مسجد و هموار شدن مشکلات آن، اقدام به مرمت محوطه مسجد کرديم که اکنون آجرکاري، نماسازي و کفسازي محوطه در حال انجام است.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان شرقي با بيان اينکه بيش از 900 ميليون ريال اعتبار براي مرمت اين مسجد اختصاص يافته است، افزود: کار پيريزي محوطه و مرمت ديوارها و سردر جبهه جنوبي انجام شده و براي زيبايي محوطه ساخت حوض و آبنما پيشبيني شده است.
محمدي مسجد جامع سراب را از آثار تاريخي منحصر به فرد منطقه برشمرد و اظهار داشت: مسجد جامع سراب يادگار قرن نهم هجرى قمرى و مسجدي بدون گلدسته و مناره است که از يک شبستان بزرگ و يک حياط کوچک در سمت غربى و دو در ورودى تشکيل شده است.
وي در تشريح شاخصههاي بيبديل اين اثر تاريخي گفت: در ورودى شرقى کتيبهاى مرمرين با خط نسخ متداول دورهٔ گورکانيان و ترکمانان آققويونلو و هم عصر سلطنت ابوالنصر اوزون حسن آققويونلو نصب شده است.
اين مقام مسوول يادآور شد: کتيبه مرمرين مسجد جامع سراب براي مرمت در حال حاضر در موزه آذربايجان نگهداري ميشود که اين کتيبه پيش از اين هم در دوره ايلخاني مرمت شده و چگونگي اين مرمت در خود کتيبه نيز ذکر شده است.
محمدي مسجد جامع سراب را يکي از قديمي ترين مساجد منطقه معرفي کرد و افزود: با توجه به ساخت و سازهايي که در ساليان گذشته انجام شده است، مسجد در زيرزمين قرار گرفته و در ورودى با ۱۰ پله به صحن شبستان مربوط مىشود و در بدنهٔ ديوار جنوبى پلکان، سنگ مرمر کوچکى کار گذاشته شده و بر آن عبارت «الشفاء فى اليوم بنت الياس» حجارى شده است.
وي با بيان اينکه شبستان مسجد مجموعهاى است از ۶۰ گنبد که همه آنها (به استثناى رديف چهارم از شرق) به صورت مستقيم بر روى طاق جناقى و ستونها نهاده شدهاند، گفت: مسجد داراى منبر چوبى هفت پله بلندى است که در بالاى سطح شرقى نام واقف آن با خط ثلث زيبا، از چوب سفيد منبتکارى شده است.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان آذربايجان شرقي خاطرنشان کرد: مسجد جامع سراب سه محراب دارد که هر کدام از ويژگىهاى خاصى برخوردار بوده و يکى از اين محرابها بسيار نفيس و زيبا و از کاشى لعابدار برجسته بوده و از زيبايى قابلتوجهى برخوردار است.
122/
انتهای پیام/